Kids sturen kaartjes en tekeningen naar ouderen. Zo doen we dat in Rijnwoude…

Actief Rijnwoude is een organisatie die “verbinden” erg belangrijk vindt. Zo willen wij nu graag kinderen verbinden met bewoners van Rhijndael / Driehof en de Herbergier. Hier wonen allemaal oude mensen die helaas geen bezoek mogen ontvangen. Voor hun natuurlijk een enorme verdrietige situatie. Wat zou het mooi zijn wanneer ze de komende tijd overstelpt worden met kaarten of tekeningen die door kinderen gemaakt/geschreven/verstuurd zijn (plaksels – enveloppes zijn niet wenselijk i.v.m. mogelijk speeksel overdracht).

Een aantal scholen in Rijnwoude hebben al speciale acties opgezet naar een specifieke ouderen groep. De komende tijd gaan een aantal andere scholen speciale aandacht schenken aan deze oproep.

Helaas kunnen kinderen niet “op naam” iets versturen ( in verband met de wet op de privacy). Daarom hebben we met Wijdezorg (Driehof en Rhijndael) en de Herbergier afgesproken dat de aanhef zou kunnen zijn: “Lieve Oma” of “Lieve Opa”. Bij ontvangst van de kaarten en/of tekeningen gaan medewerkers van Wijdezorg en de Herbergier voor een verdeling zorgen. Vervolgens zorgen ze ervoor dat dit bij de Opa’s en Oma’s terecht komt, dat hun eigen achternaam erop geschreven wordt en zullen zij e.e.a. voorlezen. Tot slot krijgen de kaarten en tekeningen een mooi plekje in hun kamers.

Kinderen kunnen kaarten / tekeningen versturen naar:

Rhijndael, Europasingel 2, 2396 EM Koudekerk aan den Rijn.

Driehof, Dorpsstraat 27, 2391 BB Hazerswoude.

Herbergier, Frederik van Eedenplein 4b, 2394 EB Hazerswoude Rijndijk

Je kan dit natuurlijk versturen via de post, maar je kan het ook zelf in de brievenbus deponeren.