Actief Rijnwoude    –   Diensten  –   Activiteitenkalender   –   Verenigingen   –   Vrienden-van   –  Vacature Bank Rijnwoude  –  Contact

Samen leven, samen doen

Stichting Actief Rijnwoude is een welzijnsorganisatie, gericht op volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen die woonachtig zijn in Rijnwoude. Onze kern activiteit is verbinden: bewoners, verenigingen, stichtingen, ondernemers etc. Samenwerken levert immers altijd voordelen op.
Stichting Actief Rijnwoude organiseert, in samenwerking met allerlei organisaties / inwoners activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op volwassenen en ouderen. Stichting Actief Rijnwoude ondersteunt ook andere organisaties die activiteiten aanbieden. Stichting Actief Rijnwoude biedt een groot aantal diensten aan, gericht om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.
Wanneer u het bezit bent van een Actief Pas ontvangt u vele voordelen bij plaatselijke ondernemers, (sport)verenigingen, activiteiten en diensten.

Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u uw Actief Pas thuis. De kosten bedragen € 20,00 per jaar. Echter : ter introductie rekenen wij voor het 1e jaar slechts 50%

Lees meer

Uitgelicht

Actief Rijnwoude kent vele activiteiten, steeds lichten we er een paar uit op momenten
dat zij meer aandacht verdienen. Natuurlijk vindt u onze activiteiten
terug in de evenementen-kalender.

Elke eerste zondag van de maand wordt gewandeld of gefietst. Altijd een activiteit in de omgeving met en een start/finish in Rijnwoude. Meer weten? Kijk in de activiteiten agenda of houd onze facebook pagina in de gaten

Iedere laatste zondag van de maand wordt er in horeca-gelegenheid in Rijnwoude een inloopcafé georganiseerd voor alleengaanden. Doel is om gezellig met elkaar iets te ondernemen.

Er wordt elke woensdag om 11.00 gewandeld. Gestart en geëindigd wordt bij Café de Egelantier, Raadhuisplein in Hazerswoude Dorp.
Lees meer over het Lunchwandelen in de activiteitenagenda

Samen sporten – samen genieten 

Een unieke kans om kennis te maken met 6 sporten / verenigingen.

Stichting Actief Rijnwoude en Alphen Beweegt hebben de handen ineen geslagen en komen met een uniek nieuw sportief project: “Samen sporten-samen genieten”.

lees meer …

                                                                Evenementen jaarkalender

Hoe leuk is het om als vereniging/bedrijf of stichting iets te organiseren? Hoe jammer is het dan als blijkt dat op dezelfde dag nog een (groot) evenement is en waar u niets van af wist?

Dat hoeft niet meer : HIER ziet u dé evenementen jaarkalender

HIER kunt u alvast de (voorlopige) kalender van 2019 inzien

Actief Rijnwoude kent vele activiteiten, steeds lichten we er een paar uit op momenten dat zij meer aandacht verdienen. Voor een overzicht van al onze activiteiten kunt u hier klikken. Natuurlijk vindt u onze activiteiten terug in de activiteiten-kalender.

Ga naar alle Activiteiten van Actief Rijnwoude
Ga naar de Activiteiten Kalender

De diensten van Actief Rijnwoude

Actief Rijnwoude kent een  aantal pijlers waarop men in de dorpen van de voormalige gemeente Rijnwoude
een beroep kan doen. Er staan vrijwilligers klaar om u op allerlei gebied te helpen.

KLUSSENDIENST
‘Kleine klusjes doen we graag!’

Kunt u zelf geen klusje doen of weet u niet wie u kan vragen dit even voor u te doen, dan kan de Klussendienst van Actief Rijnwoude u wellicht uit de brand helpen. Onze mensen helpen u graag en fixen het voor u!

Bel 06-2332 8302 voor een afspraak.

Als de klus de Klussendienst  te groot is en er professionele invulling noodzakelijk wordt dan staan de partners van Actief Rijnwoude voor u klaar.

BURENHULP
‘Waarmee kunnen we helpen?’

Burenhulp Rijnwoude zorgt er voor dat mensen die kortstondig hulp nodig hebben in contact kunnen komen met mensen uit de buurt die wel eens iets voor een ander willen doen zonder daar aan “vast” te zitten.

Bel 06-2351 7778 voor een afspraak

Wordt de hulp te langdurig of er is meer professionele invulling noodzakelijk dan wordt verwezen naar onze zorgpartners zoals bijvoorbeeld TOM in de Buurt.

COMPUTERHULP
‘Wij helpen u weer op weg!’

Bedoeld voor mensen die iets meer willen weten hoe je gebruik kan maken van een computer. Maar ook de computerdienst Rijnwoude is er ook om u bij problemen te helpen de computer weer aan de gang te krijgen.

Bel 06 2351 7778 voor een afspraak bij u thuis.

Samen werken met TOM in de BUURT

habeko

alphenbeweegt

Belangrijke samenwerkingspartners

Met Tom in de Buurt werkt Actief Rijnwoude intensief samen. Zo organiseren we met elkaar en vaak nog met andere samenwerkingspartners, diverse activiteiten zoals: Lunchwandelen en koffieochtenden. Daarnaast krijgen vrijwilligers van Actief Rijnwoude deskundigheid bevordering krijgen van de professionals van Tom in de Buurt. Ook worden inwoners van Rijnwoude naar elkaar doorverwezen, daar waar mogelijk is. Dit met als doel allemaal om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Met Woningbouwvereniging Habeko Wonen wordt ook intensief samengewerkt. Zo heeft Habeko Wonen ons geholpen met het opzetten van de “Klussendienst Rijnwoude”. Daarnaast werken wij intensief samen middels de welkomstgeschenk: alle nieuwe bewoners van Habeko wonen krijgen een welkomstgeschenk waarmee ze snel kennis maken met hun primaire leefomgeving en hopelijk snel actief gebruik gaan maken van allerlei lokale verenigingen en ondernemers.

Met Boost gaat Actief Rijnwoude in het najaar een aantal computercursussen aanbieden aan mensen die niet of nauwelijks iets afweten wat een computer allemaal kan.

Met Alphen beweegt voeren we op dit moment gesprekken om na te gaan wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Samen werken met sportverenigingen

Actief Rijnwoude heeft nauwe banden met veel verenigingen. Belangrijk, verenigingen hebben een groot aandeel in de vitaliteit van de vier dorpen. Alle sportverenigingen waar we mee samenwerken zijn hieronder vermeld en door op hun naam te klikken kunt u hun sites bekijken.

GA NAAR DE SPORTVERENIGINGENPAGINA

Samen werken met Bedrijven

Actief Rijnwoude heeft nauwe banden met veel bedrijven, dit zijn  de partners van Actief Rijnwoude. Belangrijk, naast verenigingen hebben bedrijven een groot aandeel in de vitaliteit van de vier dorpen. Alle bedrijvenen waar Actief Rijnwoude mee samenwerkt staan vermeldt op de speciale bedrijven/partnerpagina. Door op hun naam te klikken kunt u hun sites bekijken.

GA NAAR DE BEDRIJVENPAGINA

Samen werken met cultuurverenigingen

Actief Rijnwoude heeft nauwe banden met veel verenigingen. Belangrijk, verenigingen hebben een groot aandeel in de vitaliteit van de vier dorpen. Alle cultuurverenigingen waar we mee samenwerken zijn hieronder vermeld en door op hun naam te klikken kunt u hun sites bekijken.

GA NAAR DE CULTUURVERENIGINGENPAGINA

[fusion_code]Q2xpY2sgZWRpdCBidXR0b24gdG8gY2hhbmdlIHRoaXMgY29kZS4=[/fusion_code]

[fusion_code]Q2xpY2sgZWRpdCBidXR0b24gdG8gY2hhbmdlIHRoaXMgY29kZS4=[/fusion_code]