Actief Rijnwoude    –   Diensten  –   Activiteitenkalender   –   Verenigingen   –   Vrienden-van   –  Vacature Bank Rijnwoude  –  Contact

Diverse projecten opgestart in verband met het coronavirus.

Doe je mee aan de slagzinwedstrijd in je eigen dorp, dan kan je hier het deelnemersformulier downloaden en printen.
Kijk goed of je het formulier download van je eigen woonplaats of woonkern.
Als je de letters van de slagzin hebt gevonden en op het formulier hebt ingevuld,
dan kan je het formulier inleveren. Op het formulier staat waar je dat kunt doen.

Veel plezier!!

Uitgelicht

Actief Rijnwoude kent vele activiteiten, steeds lichten we er een paar uit op momenten
dat zij meer aandacht verdienen. Natuurlijk vindt u onze activiteiten
terug in de evenementen-kalender.

Elke eerste zondag van de maand wordt gewandeld of gefietst. Altijd een activiteit in de omgeving met en een start/finish in Rijnwoude. U kunt kiezen uit diverse afstanden. Meer weten? Kijk in de activiteiten agenda of houd onze facebook pagina in de gaten

Iedere laatste zondag van de maand wordt er in horeca-gelegenheid in Rijnwoude een inloopcafé georganiseerd voor alleengaanden, u hoeft dus niet alleenstaand te zijn . Doel is om gezellig met elkaar iets te ondernemen.

Iedere 3e zondag van de maand wordt “Liever samen dan alleen” georganiseerd. Een bijeenkomst voor alleen gaanden vanaf 40+. Doel hiervan is nieuwe mensen ontmoeten, samen op pad gaan of met elkaar aan een activiteit mee te doen.

Er wordt elke woensdag om 11.00 gewandeld. Gestart en geëindigd wordt bij Café de Egelantier, Raadhuisplein in Hazerswoude Dorp.
Lees meer over het Lunchwandelen in de activiteitenagenda

Voorlopig zijn alle reguliere activiteiten van Actief Rijnwoude stopgezet tot nader bericht!

Actief Rijnwoude kent vele activiteiten, steeds lichten we er een paar uit op momenten dat zij meer aandacht verdienen. Voor een overzicht van al onze activiteiten kunt u hier klikken. Natuurlijk vindt u onze activiteiten terug in de activiteiten-kalender.

Ga naar de Activiteiten Kalender

De diensten van Actief Rijnwoude

Actief Rijnwoude kent een  aantal pijlers waarop men in de dorpen van de voormalige gemeente Rijnwoude
een beroep kan doen. Er staan vrijwilligers klaar om u op allerlei gebied te helpen.

KLUSSENDIENST
‘Kleine klusjes doen we graag!’

Kunt u zelf geen klusje doen of weet u niet wie u kan vragen dit even voor u te doen, dan kan de Klussendienst van Actief Rijnwoude u wellicht uit de brand helpen. Onze mensen helpen u graag en fixen het voor u!

Bel 06-2332 8302 voor een afspraak.

Als de klus de Klussendienst  te groot is en er professionele invulling noodzakelijk wordt dan staan de partners van Actief Rijnwoude voor u klaar.

BURENDIENST
‘Waarmee kunnen we helpen?’

Burenhulp Rijnwoude zorgt er voor dat mensen die kortstondig hulp nodig hebben in contact kunnen komen met mensen uit de buurt die wel eens iets voor een ander willen doen zonder daar aan “vast” te zitten.

Bel 06-2351 7778 voor een afspraak

Wordt de hulp te langdurig of er is meer professionele invulling noodzakelijk dan wordt verwezen naar onze zorgpartners zoals bijvoorbeeld TOM in de Buurt.

COMPUTERHULP
‘Wij helpen u weer op weg!’

Bedoeld voor mensen die iets meer willen weten hoe je gebruik kan maken van een computer. Maar ook de computerdienst Rijnwoude is er ook om u bij problemen te helpen de computer weer aan de gang te krijgen.

Bel 06 82743809 voor een afspraak bij u thuis.

Samen werken met TOM in de BUURT

habeko

alphenbeweegt

Belangrijke samenwerkingspartners

Met de Dorpsoverleggen zijn we bezig kennis met elkaar te maken om vervolgens samenwerkingsafspraken te maken

Met Woningbouwvereniging Habeko Wonen wordt ook intensief samengewerkt. Zo heeft Habeko Wonen ons geholpen met het opzetten van de “Klussendienst Rijnwoude”, en hebben wij intensief samengewerkt in het project “Welkomstgeschenk”. Op dit moment is Habeko een belangrijke partner in het lokale platvorm: “Prettig Ouder worden in Rijnwoude”, een samenwerking met Tom in de Buurt, Allcura, Activite, Wijdezorg, de gemeente Alphen aan den Rijn en Habeko Wonen.

Met Boost gaat Actief Rijnwoude in het najaar een aantal computercursussen aanbieden aan mensen die niet of nauwelijks iets afweten wat een computer allemaal kan.

Met Alphen beweegt en Tom in de Buurt werken we intensief samen rondom activiteiten en projecten.