Teken- en schildercursus in ‘De Som’

Vanaf 21 september 2021 start Creatief Rijnwoude  weer met teken- en schildercursussen in ons nieuwe dorpshuis ‘De Som’ in Hazerswoude-Rijndijk

De cursussen worden gegeven door 3 professionele docenten, die we graag even aan u voorstellen:

Hans Verbeek
Hans werkt als docent bij diverse creativiteitscentra in de regio. Hij verzorgt schilder- en tekenworkshops in zijn eigen atelier (in de zomer in zijn tuin) in Boskoop, waar hij werkt als zelfstandig illustrator en kunstschilder.

Conny van Daalhoff-Kruithof
Conny werkt als docent Kunst in het VO-Havo-VWO. Ze is beeldend kunstenaar en exposeert regelmatig. In haar woonplaats Benthuizen geeft zij cursussen tekenen en schilderen aan volwassenen. Ook is zij verbonden met ‘De firma van drie’ een galerie in Gouda waar zij regelmatig haar werk exposeert.

Ellen de Jong

Ellen woonde tot 2017  met haar gezin in Hazerswoude-Rijndijk, waar zij een atelier had en is begonnen met het tekenen van pastelportretten in opdracht en het geven van teken- en schilderles aan kinderen (Kinderatelier Kwast).

Tussen 2011-2016 heeft zij een kunstopleiding aan de Nieuwe Akademie Utrecht gevolgd. Nu woont en werkt zij in Leiden en exposeert haar werk regelmatig.

Cursusinformatie

De cursus omvat 12 lessen en deelname kost € 170,-, te betalen voor aanvang. Uitzondering is de dinsdagavondcursus, bestemd voor mensen die niet zeker weten of zo’n cursus iets voor hem of haar is.  Daarom is dit een cursus van 4 lessen voor € 60,-, die verlengd kan worden met 2x 4 lessen à € 60,- per 4 lessen.

Tijden en dagen

Ellen de Jong dinsdagmiddag 14.00 tot 16.30 uur
dinsdagavond 19.30 tot 22.00 uur *
Hans Verbeek woensdagmiddag 13.00 tot 15.30 uur
Conny Kruithof woensdagavond 19.30 tot 22.00 uur
Open Atelier donderdagochtend 09.30 tot 12.00 uur

 

Opzet van de les:
Tijdens de les staat de individuele begeleiding van de cursist centraal. Na een korte gezamenlijke start gaat iedereen aan het werk aan de hand van een gezamenlijk uitgangspunt en/of met een individuele keuze en zo ontwikkel je je eigen beeldtaal. De lessen eindigen weer gezamenlijk met een analyse van het gemaakte werk

Wil je meer informatie?

Vraag via creatiefrijnwoude@gmail.com onze laatste nieuwsbrief aan of bel naar 06-37231466 (Karin Strijk) of 06-11101062 (Karin Mostert)